• Villamosmérnök_tapasztalatszerzés 4 2
Jelenleg:  

Szerző Téma: Villamosmérnök_tapasztalatszerzés  (Megtekintve 1655 alkalommal)

Nem elérhető TLaszloTopic starter

 • Aktív tag
 • **
 • Hozzászólások: 17
 • Nem: Férfi
Villamosmérnök_tapasztalatszerzés
« Dátum: 2015. Január 02., 17:52:16 pm »
Kedves Urak!

A következő dolog foglalkoztatna. Úgy tervezem, hogy megszerzem a tervezői jogosultságot a közeljövőben. Ha minden igaz, akkor a gyakorlatom és minden feltételem megvan ehhez. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy attól még, hogy tervező leszek, még nagyon kevés a tudásom, hogy JÓ tervező legyek. Ezért keresem azokat a lehetőségeket amik elősegítenek a céljaim eléréséhez. (hosszú távú célom, hogy a főállásom mellett, másodállásban tervezőként is dolgozzam). Az utóbbi években elsősorban vezérlőszekrények tervezésével foglalkoztam (előző munkahelyemen liftekhez és mozgólépcsőkhöz, jelenleg pedig szivattyús alkalmazásokhoz, ami nagyon izgalmas és nagyon változatos és nem mellékesen nagyon is szeretem csinálni), de szeretném kiterjeszteni az ismereteimet és belefolyni elsősorban épületek villamos vonatkozású (villamosság, automatizálás, épületfelügyelet…stb..) tervezésébe is a vezérlőszekrények mellett. Épületek villamosítása és automatizálása szakirányon végeztem, szóval ez talán nem is annyira meglepő.

A következő az elképzelésem, ami nem tudom mennyire lehet működőképes, de szerintem egy nagyon jó irány lenne számomra. Szeretem a szakmám és szeretnék nagyon jó lenni benne. Nem csak szimplán jó!! Amihez meg van a kellő motivációm és elszántságom is. 
Szóval, az elképzelésem szerint, szívesen dolgoznék/besegítenék munka mellett egy olyan tapasztalt tervezőnek, aki szívesen segítene nekem, hogy minél jobban megtanuljam a tervezői szakma csínját-bínját, egyfajta „mentor”-ként. (pl. szívesen rajzolok terveket, csinálok dokumentációt.. stb.. ami másnak segítség, nekem pedig tanulási lehetőség.) Természetesen álszent nem vagyok és azt nem mondom, hogy teljesen ingyen dolgoznék, de elsősorban a tanulás a cél és nem a hihetetlen nagy pénz ebben a pillanatban. Szóval meg tudnánk egyezni és ki tudnánk találni valami megoldást. :) Véleményem szerint ez akár távmunkában is működhetne, bizonyos időközönkénti találkozóval/konzultációval. Budapesten lakom jelenleg, szóval a legegyszerűbb Budapest környéke lenne, de mindenre megoldásra nyitott vagyok.

Elnézést a hosszú szövegért, nem rabolni akartam senki idejét, csak ezek szerintem fontosak ahhoz, hogy mindenkinek tiszta legyen mi az elképzelésem. Tovább nem is szaporítanám a szót, ha valakinek esetleg felkeltettem az érdeklődését, vagy lát a dologban fantáziát, annak szívesen írok még.

Ami még fontos lehet: ahogy említettem, villamosmérnök vagyok, épületek villamosítása és automatizálása szakiránnyal. Eplan és AutoCAD amiben viszonylag nagy tapasztalatom van. Főként eplan-nal dolgozom, szóval ez az amiben úgy gondolom elég jó vagyok.

Köszönöm mindenkinek, aki végigolvastam az irományom és szívesen veszek mindenféle visszajelzést, jó tanácsot, javaslatot!

További szép estét mindenkinek!

Nem elérhető czapi

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 534
 • Nem: Férfi
  • ElektroNord Kft. weboldala
Re:Villamosmérnök_tapasztalatszerzés
« Válasz #1 Dátum: 2015. Január 02., 20:53:06 pm »
Üdv!

Villamos tervezéssel foglalkozunk, távmunka is lehetséges, az alábbi linken megnézheted milyen projektekkel foglalkozunk:

ElektroNord Kft.

Küld el szakmai önéletrajzodat az alábbi címre: info@elektronord.hu

Nem elérhető TLaszloTopic starter

 • Aktív tag
 • **
 • Hozzászólások: 17
 • Nem: Férfi
Re:Villamosmérnök_tapasztalatszerzés
« Válasz #2 Dátum: 2015. Január 04., 10:12:14 am »
Szia Czapi!

Köszönöm a gyors válaszod! Érdekes lehet a dolog számomra. Írtam neked egy mail-t privátban, ezzek kapcsolatban!

További szép napot!