Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 ... 10
1
Erõsáram / Re:Villanyóra szabványosítás E-on területen
« Utolsó üzenet: írta gabkatittof Dátum Tegnap - 18:36:07 »
Elméletileg elég lenne az a verzió is, hogy csak az egyik doboz felett van 12 férőhelyes kiegészítő doboz bár azon már nem nagyon múlik semmi sem.
2
Általános beszélgetések / Re:Régi aktív fórum társak, mi van veletek
« Utolsó üzenet: írta Simon Endre Dátum Tegnap - 13:25:21 »
Gyurmaurfi ÁVK-nak külön üzenem hogy;
Beszerezlek a CSATÁRI-hoz külföldi disztributornak ha propagálod termékeiket mert ezek valóban jó cuccok. (Én még pneumatikus szekrényekhez is használom, csak én valódi üvegablakot szerelek bele,) bár nem tudom, hogy a Jager termékek épp nem-e épp onnan jöttel át, léci nézz utána!
Tekintsd úgy hogy ez a köszönöm gomb "*"
3
Általános beszélgetések / Re:Régi aktív fórum társak, mi van veletek
« Utolsó üzenet: írta Marton Dátum Tegnap - 12:01:02 »
Örülök, hogy megfogalmazódott a kérdés. Néha hiányolom is a korábban gyakran hozzászólókat.
Én, személyesen minden nap megnézem, akár többször is a Fórumot.
Gondolom az "aktív fórumtagok"  szintén olvassák rendszeresen, de nem érzik, hogy nekik kellene hozzászólni illetve nem az Ő szakterületük az adott téma. Én is így vagyok ezzel, csak akkor "nyilatkozom" amikor úgy érzem, hogy érdemben hozzá tudok szólni. Nálam ez a vezérlés technika, gépek világa. Ez a fórum meg inkább az épület villamosságról szól meg a felülvizsgálatról, ÉV mérésekről. Ezek nem az általam művelt terület.
Persze az épület villamossággal is tisztában vagyok, időnként csinálom is.

A megszólított "petike" is nyilatkozni fog, gondolom.
Bár csak volna több hozzá hasonló agilis, érdeklődő, tudni akaró tanuló. Gondolom minden tapasztalt fórumtársam szintén "tanítaná" őket is. Jó néhány (sok) hasonló kétkezi iparos szakemberre volna szükség.
Mindig is örültem ha valaki szakmai kérdéseket tett fel nekem, mert annak megválaszolása engem is gondolkodásra, tanulásra inspirált.
Ő sikeres szakember lett, szakmai versenyeket nyer vagy jól szerepel rajtuk. Vállalkozóként keresi kenyerét.
Jó ideje szándékomba volt, hogy titulusából törölni kellene a "tanuló" státuszt. Talán itt az alkalom.
4
Általános beszélgetések / Re:Régi aktív fórum társak, mi van veletek
« Utolsó üzenet: írta coyote2 Dátum Tegnap - 07:04:54 »
A "még élek" gombot támogatom

Tapatalkkal küldve az én VFD 610 eszközömről

5
Általános beszélgetések / Re:Régi aktív fórum társak, mi van veletek
« Utolsó üzenet: írta JUVILL Dátum 2018. Április 19., 22:26:43 pm »

Ha esetleg ebbe a körbe tartozom...
Voltam már aktívabb ez tény.  :)
Nézegetem a fórumot, sokat találkozom indított témáimmal.
Egy kicsit sok a munka, el vagyok foglalva.
Ez nem jelenti azt, hogy végleg kiszálltam a csapatból.
Ha nem vagyok bejelentkezve, és ha valaki úgy látja, szakmai szempontból tudok segíteni elérhetőségem adott, meg lehet találni.
Volt már ilyen többször, szíves segítettem, segítek.
De vannak itt nálam jobb szakik, és meg kell adni nekik is lehetőséget. :)


6
Általános beszélgetések / Re:Régi aktív fórum társak, mi van veletek
« Utolsó üzenet: írta Gyurmaúr(fi-relé) Dátum 2018. Április 19., 21:46:40 pm »
mostanság én se gyakran "kopogtatok" az ajtón, dehát pörgés van ám itten kint, kéremszépen... Az igazat megvallva, augusztusban lesz 3 éve, hogy kint gürizek és már kezdek besokallni, miközben tudom, hogy számosan már akár 10-15 éve is nyomják itt, élik a classic cigó életet, azaz se Magyaroszágon, se itt nem élnek a szó szoros értelmében. Szóval részemről "még élek", de nykig vagyok a számos tennivalóban, ami a napi meló után a nykamba szakad. :'(
7
Erõsáram / Re:Rossz fogyasztói szokások és hasznos tanácsok
« Utolsó üzenet: írta Gyurmaúr(fi-relé) Dátum 2018. Április 19., 21:40:03 pm »
én nem értem, mit csodálkoztok, amikor a hazai átlagmagyarja túlnyomó többsége úgy segghülye, ahogy van; elég szétnézni 1-1 super vagy hypermarketben, mik kerülnek a korakaba, kocsikba, milyen nettó hulladék, kocsinak is nagy jóindulattal nevezhető autóipari véglényeket hoznak be kintről, miért pont a villamosság terén lenne az átlag fegyelmezett, szabálykövető?? Ha belegondolok, hogy itt az NSZK-ban számos lakásnak van olvadó FŐBIZTOSÍTÓJA,amiből semmi gáz nincs, mert egyrészt van benne illesztőgyűrű, tehát mondjuk akinél 50A a csatlakozási érték, az ha megfeszül sem tud 63A-es betétet betenni, másrészt mindenkinél oda van készítve egy csomag olvadóbizti,ha épp "úgy alakul" és teljesen nyilvánvaló, hogy a kiolvadt helyére pontosan olyan A értékű és karakterisztikájú kerül, azaz ahol gL volt, ott az , ahol gG, oda pedig az lesz betekerve. Ha rajtam múlna, én az összes lakossági mérőhelyet, méretlen becsatlakozást, beleértve a földelést, sőt a mért főkábelt, valamint a mért főelosztót is felújításra írnám elő, nyilván megfelelő anyagi hozzájárulással, azaz pályázni lehetne és nyilván nemcsak hensellel, hanem Csatárival is kivitelezhető lenne a mérőhely, de a mért főeolsztó és az oda beszerelhető szerelvények esetében előírnék egy minimum minőségi szintet, tehát ősgagyi nem jöhetne! Kötelező jelleggel, másképp a surmója nem fogja fel, hogy az ő és a családja életéről van szó, nem különben a sok esetben 1 élet melójával összekapart, de bezzeg biztosítással 3 esetből 1 esetben nem rendelkező családi ingaltanról!
8
Általános beszélgetések / Re:Régi aktív fórum társak, mi van veletek
« Utolsó üzenet: írta Simon Endre Dátum 2018. Április 19., 19:40:26 pm »
Nova csinálhatna egy "még élek" gombot automatikus GPS kordinátával. Természetesen mobilos alkalmazással is hozzáférhetőt. (Csak vicceltem...)
9
Alinek csak a "PAPÍR" kell annak erre se füle se agya nincs a helyi kolléga meg vagy rádborítja a rajztárat, vagy öt perce van rád, minden órában mert szegény "melesleg" a napi munkáját végzi.
10
Kérdések - válaszok / Re:Kérdés Villanyszerelőknek
« Utolsó üzenet: írta Simon Endre Dátum 2018. Április 19., 19:14:25 pm »
Az igazi provizorikum az insert vagy villásdugó ÁVK lenne ilyen esetekre, de ilyennek létezéséről bizony még aktív villanyszereő mesterek sem tudnak. Ezek igazán nem a PE kiváltása készültek mivel az érintésvédelem eleve át van vezetve rajta.  Nekem mindíg van készleten, viszont nem hordom magamnál. Hai lyen esetem lenne azonnal beépítenék egy "táblabelit" Nem akarom lebecsülni a veszélyét, de tízezertszámra vannak, főleg panel lakások ahol semmi érintésvédelem nincs és ezt a tulajdonosok és családtagjaik természetesnek tartják, csak bérbeadás esetén mérlegelik ennek jogi kockázatát. A postát és szórólapok terjsztőit kellene meggyőzni szponzorálással bíztosított filléres szóróanyagik terjesztésével, hogy az érintésvédelem közérdekü ügy és ennek tudott vagy nemtudott hiánya nem ment fel a következmények alól.
Oldalak: [1] 2 3 ... 10