Szerző Téma: Probléma az akárium berendezéssel? -Lekapcsol az áramvédő kapcsoló, időkapcsoló  (Megtekintve 461 alkalommal)

Nem elérhető Papp DalmaTopic starter

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 1
 • Hírnév erő: 1
 • Papp Dalma nincsen befolyása.
Tisztelt Tagok/ Kedves Szakemberek!

Laikusként szeretném szíves segítségüket kérni problémámmal kapcsolatban.

 Egyenlőre beazonosíthatatlan problémába ütköztem a teknősöm akváriumberendezésével kapcsolatban.
A rendszerem eleinte egy hosszabbítóból, heti időkapcsolóból, 50W os vízmelegítőből és 15W os kerámia foglalatos UVB izzóból állt. A vízmelegítő az optimális vízhőmérséklet elérésével lekapcsol és közvetlenül a hosszabbítóhóz csatlakoztattam. Az időkapcsolót szintén ugyan ahhoz a hosszabbítóhóz csatlakoztattam, az időkapcsolóhoz a lámpát. A lámpának van manuális kapcsolója is (0-24 on állapotban és a digitális kapcsoló működteti). 2 db egyforma rendszerem van két különböző akváriumhoz és csak az egyiknek van gondja.

A következő problémával találkoztam:

- Az időkapcsoló beállítás utáni 24 órán belül állandóan resetelt, elfelejtett minden programot, de csak akkor amikor AUTO üzemmódban lekapcsolta a lámpát. Vettem egy másik, ugyan olyan tíőusú időkapcsolót és annál is ugyan ezt a problémát tapasztaltam az üzletben azt mondták tipushiba. Vásároltam egy másik tipusú időkapcsolót és ezzel egy időben egy dugaljba dugható Fi relét is.

- A vízmelegítő vége a gumidugónál elmattult, de nem pára! Az üvegbe öntött fűtőszál picit elszineződött.

Az új rendszerem: Fi relé (30MA, 230 V, AC) ebben a hosszabbító/elosztó, elosztóhoz csatlakoztatva a vízmelegítő és az új időkapcsoló, időkapcsolóhoz a lámpa (ON helyzet). Egy hét telt el a következő problémával találkoztam:

-A Fi relé az éjszaka folyamán lekapcsolt. Reggel már nem volt áram alatt az elosztó. (Az időkapcsolónak nincs baja, nem resetelt. )

A másik rendszer ugyan ilyen csak a vízmelegítő márkája más. Ezen kívül néhány hónapja rendeztük a szobát és a konnektor  foglalata sérült ( a rápattintható foglalat egyik oldalát megnyomta az ágy amit próbáltunk kivinni a szobából), de vissza lehetett pattintani és látszólag csak esztétikai probléma történt. Esetleg a konnektor okozhatja a problémát vagy valamelyik akváriumkellék lesz a baj?

Előre is nayon köszönöm a segítséget!!! Nem tudom, hogyan deríthatném ki mi a gond.

Tisztelettel:

Papp Dalma

Nem elérhető S/K

 • Ami működik, az nem biztos, hogy elfogadható.
 • Rendszeres látogató
 • ***
 • Hozzászólások: 126
 • Hírnév erő: 2
 • S/K nincsen befolyása.
 • Nem: Férfi
Üdv!
"Otthoni módszerrel" az alábbiakat lehet tenni: az akvárium villamos berendezései közül mindig egy darab kerüljön csatlakoztatásra az áram-védőkapcsolós dugaljhoz. Ha szerencsénk van akkor azonnal vagy az éjjel leold az AVK. ha nem akkor több napi használat alatt kiderül. Ha ekkor sem akkor  szakember 10 perc alatt kiméri egy szigetelés vizsgálóval a hibás berendezést.


Címkék:
 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
36 Válaszok
21418 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Október 22., 21:14:01 pm
írta Gyurmaúr(fi-relé)
37 Válaszok
23012 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2015. Február 21., 18:51:17 pm
írta recens
0 Válaszok
1818 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2011. Július 09., 21:08:08 pm
írta nova
23 Válaszok
9566 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Szeptember 04., 23:39:36 pm
írta Simon Endre
5 Válaszok
2936 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Január 16., 10:54:01 am
írta farirudi