• Gyakornoki hely - villamos terv, KNX/EIB 4 2
Jelenleg:  

Szerző Téma: Gyakornoki hely - villamos terv, KNX/EIB  (Megtekintve 2827 alkalommal)

Nem elérhető radicsrrrTopic starter

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 4
 • Hírnév erő: 1
 • radicsrrr nincsen befolyása.
Gyakornoki hely - villamos terv, KNX/EIB
« Dátum: 2014. Június 27., 17:53:57 pm »
Üdv Mindenkinek!

Utoljára tavaly nyáron írtam a Fórumra, és mivel nagyon segítőkészek voltak, bátorkodtam a jelen helyzetem miatt ismét kérdéssel fordulni Önökhöz. Az egyetemi tanulmányaim utolsó féléve következik(BSC képzés), és vele a szakdolgozat írása. Ennek témája még nem teljesen konkretizált, csak annyit tudok, hogy egy épület villamos tervét kell elkészítenem, ahol KNX/EIB épületinformatikai rendszer tervezése is szükséges. A tavalyi évből tanultam, így biztosan tudom, hogy egy helyes, elfogadható terv elkészítéséhez nem elegendő az elméleti tudás, hanem rengeteg gyakorlat is szükséges hozzá. Az ok, amiért írtam, az pontosan ez lenne, tehát szükségem lenne egy gyakornoki helyre, ahol ezt gyakorlati tudást el tudnám sajátítani. Mivel az egyetemre be kell járnom majd, így mindenképpen egy budapesti tervező, kivitelező cég lenne az ideális számomra, ahol van arra kapacitás, és érdeklődés, hogy foglalkoztassanak egy lelkes gyakornokot, aki a későbbiekben szeretne a tervezéssel, épületinformatikai rendszerek kialakításával, és a további tanulmányaim során előkerülő érdekes témákkal foglalkozni, és ebből profitálni. Apropó profit. Sajnos tudom magamról, hogy nem vagyok profitképes olyan szempontból, hogy tökéletes tervet nem tudnék az asztalra letenni, viszont törekszem erre. Így kérdezem, hogy ismernek-e esetleg olyan budapesti cégeket, esetleg magánvállalkozókat, egyszemélyes tervező mérnököket akik szívesen látnának gyakornokokat ebben a témában?

Remélem nem úgy tűnik, hogy várom hogy a sült galamb a számba repüljön, mert ez nem így van, csupán tudom azt, hogy itt sok a szakember és ezáltal sok a kapcsolat is, a világ pedig kicsi  :)

Ezen felül még kérdezném, hogy ha Önök a helyembe lennének, akkor email formájában vagy személyesen jelentkeznének az egyes cégeknél, ahol esetleg van arra remény, hogy foglalkoztatnak diákokat.

Köszönettel: Richárd

email: radicsrrr@gmail.com

Nem elérhető nova

 • Fórum rendezgetõ ***ADMIN***
 • Global Moderator
 • Megszállott
 • *
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 3.383
 • Hírnév erő: 38
 • nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!
 • Nem: Férfi
  • Villanyszerelõ magazin
Re:Gyakornoki hely - villamos terv, KNX/EIB
« Válasz #1 Dátum: 2014. Június 27., 21:52:33 pm »
Mivel Budapest keresel gyakoroltai helyet, nem tudom, hogy próbáltad-e a KNX rendszerek forgalmazásával foglalkozó cégek valamelyikét? Vannak kisebbek és nagyobbak is. Gondolj csak bele mennyi cég gyárt termékeket az EIB/KNX rendszerekhez. Kapásból tudnék sorolni pár gyártót, de a KNX oldalán úgyis fel vannak sorolva mind.  ;)
A mai világban az is nagy kérdés, hogy mit szeretnél? Gyakorlatot szerezni a témában? Fizetést is kapni a gyakorlati időben? Ez a mai világban nem biztos, hogy egyértelmű a gyakorlati helyet kínáló cégek közül.  :(

Idézet
Ezen felül még kérdezném, hogy ha Önök a helyembe lennének, akkor email formájában vagy személyesen jelentkeznének az egyes cégeknél, ahol esetleg van arra remény, hogy foglalkoztatnak diákokat.

Nagyon sok helyen rengeteg kéretlen e-mail érkezik, olyanoktól is akik állást keresnek. Komplett önélet rajzott küldve. Sajnos ezekre nagyon kicsi az esély, hogy elérik céljukat. Ha jó vagy a személyes kommunikációban talán a második opció jobb lehet. Ezzel pedig az a baj, hogy nehéz sokszor olyan vezetőt, személyt találni, aki ráér az ilyesmire, és reménykedhetsz a pozitív válaszban. Nem akarlak lebeszélni egyik variációról sem, érdemes próbálkozni, hiszen mit veszíthetsz? :)

A legnagyobb esélyed szerintem úgy lenne, ha bemennél a TO-ra és érdeklődnél, hogy milyen céggel van a suli kapcsolatban az KNX-es területről. Így ha az iskolán keresztül érdeklődsz, akkor nem egyfajta "hideg" hívással indítasz a cégeknél.  Ha a Kandón keresztül nem találsz olyan céget aki esetleg alkalmazni tud, akkor érdemes megpróbálni a BME egyetemet is, hiszen ha jól tudom nekik is a laborjukat egy nagy nemzetközi cég szerelte fel KNX termékekkel. Az ilyen nagy cégek sokkal könnyebben alkalmaznak talán, hiszen költséggazdálkodásuk jobban lehetővé teszi.
Villanyszerelõ fórum szabályzat - Kezdő fórumozók figyelmébe! - Közlemények

Privát üzenet funkció nem szakmai kérdések megválaszolására van fenntartva!

Nem elérhető radicsrrrTopic starter

 • Új tag
 • *
 • Hozzászólások: 4
 • Hírnév erő: 1
 • radicsrrr nincsen befolyása.
Re:Gyakornoki hely - villamos terv, KNX/EIB
« Válasz #2 Dátum: 2014. Június 28., 09:26:36 am »
Tisztelt Nova!

Nagyon köszönöm a tanácsokat, a gyártókra nem is gondoltam! Meg fogok próbálni mindent, veszíteni tényleg nem veszíthetek vele. Az egyetemem (BME) TO-ján is érdeklődöm majd hétfőn.

Elsősorban nem a gyakornoki fizetés a lényeg, mivel valószínű, hogy az első nap létracipelésből lenne hasznom, azt pedig így nem tudom konkrétan h mennyit fizet. :) A legjobb lenne talán bekapcsolódni egy meglétező projectbe, kimenni a terepre, építkezésre, és megnézni, hogy az a 32-es bővítést miért is került az elosztószekrénybe. Ha a későbbiekben persze úgy éreznék ott, hogy mégis hasznos tagja vagyok a csoportnak, és fizetést is ajánlanak, nem utasítanám vissza. Milyen meglepő :) Úgy gondolom sokkal nagyobb haszna lenne ennek, mint 100 könyv elolvasásának, szerepelne az önéletrajzomba, és hiába lesz a kezembe is majd a diploma, mindenhova 1-2 év gyakorlat kell, amit már most el szeretnék kezdeni. Szóval ezért kellene egy olyan hely, ahol szívesen látnak, és ha esetleg kérdésem lenne, arra válaszolnak, és azt nem teherként fognák fel. Nem lesz egyszerű :)

Ha valaki esetleg tudna ilyen jellegű helyet, és megosztaná velem, hálás lennék.

Köszönettel: Richárd

 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
6 Válaszok
6029 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Szeptember 02., 15:20:18 pm
írta metrigraf
0 Válaszok
4207 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Október 18., 19:54:38 pm
írta nova
127 Válaszok
34742 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2016. Május 26., 21:27:13 pm
írta 980POWER
0 Válaszok
723 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Június 27., 21:40:43 pm
írta nova
3 Válaszok
3079 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2015. Július 27., 18:49:43 pm
írta kiskacsa