Szerző Téma: Korszerû Épületvillamosság 2011 Konferencia  (Megtekintve 3716 alkalommal)

Nem elérhető novaTopic starter

 • Fórum rendezgetõ ***ADMIN***
 • Global Moderator
 • Megszállott
 • *
 • Hozzászólások: 3.437
 • Nem: Férfi
  • Villanyszerelõ magazin
Korszerû Épületvillamosság 2011 Konferencia
« Dátum: 2011. Március 11., 19:37:30 pm »
Mivel nem olyan régen beszélgetünk a knx rendszerrõl, most lesz egy ingyenes elõadás, amire e-mailben kaptuk a meghívót és úgy gondoltam közre adom, hátha érdekel mást is.A technikai fejlõdés nem ismer határokat, megállíthatatlanul tör elõre hazánkban is. Aki kimarad az lemarad, aki lemarad az...

 "...Minden olyan villamos szakember, aki a mai világban tervezéssel, kivitelezéssel foglalkozik és elkötelezett a szakmája iránt, nyomon kell, hogy kövesse annak fejlõdését és részt kell abban vennie..."

Az elmúlt években ugrásszerûen megnõtt az épület-automatizálási rendszerek iránti kereslet, ami egyértelmûen azt mutatja, hogy már hazánkban is egyre inkább igénylik a megrendelõk azokat a megoldásokat, melyekkel az épületek energia fogyasztását lehet csökkenteni.

A korábbi évek pozitív tapasztalatai alapján az idén is megrendezzük a szakma egy jelentõs rendezvényét a

Korszerû Épületvillamosság Konferencia 2011-et,
melyre sok szeretettel meghívjuk Önt és kollégáit!

A témákat a hazai igényeknek megfelelõen állítottuk össze figyelembe véve, hogy minél több hasznos információt adhassunk át Önnek. Tudjuk, hogy az Ön ideje drága, ezért nem szeretnénk azt haszontalan dolgokra pazarolni.

 Az idén is szeretnénk az épületfelügyeleti rendszerek témakörét több szempontból is megvizsgálni. Ezért több szakma képviselõjét hívtuk meg elõadónak, hogy elsõ kézbõl kaphassanak a konferencia résztvevõi információkat egy üzemeltetõ igényeirõl vagy éppen az épületgépész szemszögébõl.

A konferencia helyszíne: Budapest (A pontos helyszínt a regisztrációt követõen küldjük meg)Idõpontja: 2011.április 19.

Jelentkezési határidõ: 2011. március 22.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!


Az elsõ 150 regisztráló, 100 Euró értékû ETS 4 Light szoftvert kap ajándékba!


Az elõadás programja
8:30   Érkezés és regisztráció
9:30   Megnyitó - Balogh Zoltán, ügyvezetõ
9:45   Épületgépészeti szabályozások KNX rendszerrel Keszthelyi István, épületgépész / Erdõsi Dávid, villamosmérnök
10:30 Épületfelügyeleti rendszerek egy üzemeltetõ szemével épületek minõsítõ rendszerei LEED, BREEAM Schmidt András, Skanska mûszaki ig. / Balogh Zoltán, villamosmérnök
11:15 Kávészünet
11:30 Tervezõi szemmel: hatékony és gyors tervezés Barabás Zoltán, L2 Stúdió villamos tervezõ / Domonics Tamás, Uvaterv villamos tervezõ
12:15 A KNX létjogosultsága épületeinkben, az EN 15232, MSZ EN50090 szabványok és gazdaságossági számítások segítségéve Koleszár Tamás, villamosmérnök / Turbucz Gergely, villamosmérnök
13:00 Állófogadás
13:45 Energiamegtakarítás lehetõségei technikai és gazdasági szempontok alapján Heinz Rütschi, ThebenHTS Svájc a jelenlét érzékelõ feltalálója
14:30 Kérdések és válaszok, konzultáció

Az elõadásra kérjük, hozza magával kérdéseit, észrevételeit a témával kapcsolatban. Célunk, hogy olyan rendezvényen vegyen részt, mely valóban segíti a munkáját.     


Regisztráció

A rendezvényen való részvételhez Internetes regisztrációra van szükség. Kérjük, hogy a http:/www.eibtanfolyam.hu oldalon található "Korszerû Épületvillamosság Konferencia 2011" menüpont alatt regisztráljon. Természetesen lehetõség van kollégái jelentkezésére is.
 
Jelentkezési határidõ: 2011 március 22. Ezt követõen értesítjük a konferencia helyszínérõl.

A konferencia a KNX épületautomatizálási rendszert, mint Európa vezetõ rendszere, veszi szemügyre. Foglalkozik alkalmazási lehetõségeivel, az érintett szakmák (villamos tervezõ, épületgépész tervezõ, üzemeltetõ) szerepével, elvárasaival. Választ kíván adni a szakemberek kérdéseire és problémáira.

 
Villanyszerelõ fórum szabályzat - Kezdő fórumozók figyelmébe! - Közlemények

Privát üzenet funkció nem szakmai kérdések megválaszolására van fenntartva!

Elérhető Novill

 • villanyszerelõ mester
 • Megszállott
 • ******
 • Hozzászólások: 2.016
  • Villanyszerelõ
Re:Korszerû Épületvillamosság 2011 Konferencia
« Válasz #1 Dátum: 2011. Április 25., 13:02:31 pm »
A KNX rendszerrel kapcsolatban tartott fenti konferencia is lezajlott.

A rendezvény helye jó helyszínen volt megtartva, közlekedési és parkolási lehetõség szempontjából is. Az elõadás akusztikai és vizuális megjelenítése és lebonyolítása is megfelelõ volt. Általában elmondható, jók az elõadók is. Marketing szempontjából is tökéletesek az elõadások. Nagyon jó, hogy kredit pontot adnak az elõadáson résztvevõknek. Sok embernek szüksége van a kötelezõ továbbképzéseken való részvételre, ahol a kredit pontokat kell gyûjteni. Ez egyébként meg is kérdõjelezi, hogy hány ember az igazán szakmai érdeklõdõ. Mert nem mindenki villamos szakember ezek közül, igaz marketing szempontjából a nem szakemberek is információt szerezhetnek a KNX rendszer hasznosságáról és technikai oldaláról. Úgy gondolom, ha igazán az épület felügyeleti rendszer felé akarjuk elmozdítani a hagyományos villanyszerelést, akkor az épületvillamossági tervezõket és villanyszerelõket kell bõvebb szakmai információkkal ellátni. Ez a kör kerül kapcsolatba a megrendelõkkel elsõsorban, ennek a körnek van lehetõsége a KNX rendszer adta mûszaki lehetõségekkel megismertetni a fogyasztókkal. A villanyszerelõ társadalom széleskörû szakmai továbbképzése fogja majd elõsegíteni igazából a KNX elterjedését. Ezzel nem akarom a tervezõk érdemeit leértékelni, de tudjuk nagyon sok lakásnál nincs épületvillamossági tervezõ. Viszont villanyszerelõ minden lakásépítésnél van. A tervezési kötelezettség az 7KW beépített teljesítménytõl van csak, amit ki lehet játszani könnyen. Így nem értek azzal egyet teljes mértékben, hogy a KNX tervezését a beszabályozásig a tervezõ végezze el. Ez nem azt jelenti, hogy nem oldható meg. De szerintem nem lehet a villanyszerelõt kihagyni sok esetben. Miért is, mert a villamos hálózatban elõforduló hibákat a tervezõ úgy sem fogja kijavítani. A tervezõ nem fog hálózatot építeni legfeljebb tervezni és programozni (beszabályozni). Ezért a helyes út véleményem szerint a villanyszerelõket kell felkészíteni a KNX rendszer kiépítésére és a rendszer beüzemelésére, bele értve a szükséges informatikai beszabályozással együtt.

A mostani konferencia sok esetben ismétlésnek tûnt az elõzõ KNX konferenciákhoz képes, mondhatnám azt is, hogy kevesebb információt nyújtott. Számomra már többet jelentene, ha ezeken a rendezvényeken mélyebb gyakorlatibb információkat nyújtanának. A tavaszi rendezvényt elemezve nem volt rossz, de a marketingen kívül a mélyebb szakmai információ és továbbképzési részen erõsíteni célszerû lenne. Mert ezen a rendezvényen sok olyan ember vesz részt, aki már elõzõ években is részt vett a konferenciákon.

Persze az is igaz, hogy ez egy ingyenes konferencia volt aminek a jellege a KNX rendszer népszerûsítése volt.

 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
1 Válaszok
2095 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2013. Május 02., 19:28:42 pm
írta Novill
0 Válaszok
1578 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Április 24., 19:53:33 pm
írta nova
1 Válaszok
2940 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2013. Január 06., 21:08:40 pm
írta JUVILL
3 Válaszok
2838 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Április 24., 06:54:17 am
írta Novill
0 Válaszok
1630 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Május 16., 18:36:50 pm
írta Novill