• Wifi hálózat veszélyei 4 1
Jelenleg:  

Szerző Téma: Wifi hálózat veszélyei  (Megtekintve 21952 alkalommal)

Elérhető NovillTopic starter

 • villanyszerelõ mester
 • Régi motoros
 • *****
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 1.931
 • Hírnév erő: 24
 • Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.
  • Villanyszerelõ
Wifi hálózat veszélyei
« Dátum: 2013. December 23., 09:05:23 am »
Mit tesz velünk a wifi

Érdekes téma. A minket körülvevő egyre több vezeték nélküli hálózat, vajon milyen hatással van az emberi szervezetre?

Nem elérhető Könyves Kálmán

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 506
 • Hírnév erő: 5
 • Könyves Kálmán nincsen befolyása.
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #1 Dátum: 2013. December 23., 09:47:08 am »
Mint ahogy brit tudósok kimutatták a pingvinszéklet kezdősebességéből és röppálya szögéből, hogy vajon mit ehetett a pingvin tegnap? (valszleg halacskát)

Szerintem ha valaki fél tőle, ne használja. Maximum nem fog karácsonyi emaileket küldözgetni,  hanem elballag a "Póstára", oszt felad egy dísztáviratot nyolcszázért, háromnegyed óra sorállás után.

Miután kisült az agyunk a mobiltól, rákosak lettünk a mikrótól, nameg a repülők is a chemtrail csíkokkal,  ez a kis wifi már olyan mindegy...

Felhasználók, akik megköszönték:


Nem elérhető Szirty

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 632
 • Hírnév erő: 8
 • Szirty talán lesz valaki.Szirty talán lesz valaki.
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #2 Dátum: 2013. December 23., 10:45:05 am »
Üdv!

Szerintem ha valaki fél tőle, ne használja. Maximum nem fog karácsonyi emaileket küldözgetni,  hanem elballag a "Póstára", oszt felad egy dísztáviratot nyolcszázért, háromnegyed óra sorállás után.

Ha erre kerülne a sor, az UTP kábel használata ésszerűbb alternatíva lenne! :-)


Üzenet összefûzve: 2013. December 23., 10:59:51 am
Üdv Novill!

Ez a téma nagyon messze vezethet, mert nagyon könnyen misztifikálható. Szinte minden áltudományos fórumot foglalkoztatott már ilyesmi. Az ilyen fórumokon ugyanis mindig sztár téma minden olyan dolog, ami tudományosan egyértelműen nem cáfolható vagy igazolható.

Ha a kisugárzott rádiófrekvenciás teljesítmény káros élettani hatásáról beszélünk, én megemlíteném, hogy tízen évekkel ezelőtt, amikor a mobiltelefonok rohamosan terjedni kezdtek, már felmerült ez a kérdés.
Konkrétan hogy a mobiltelefon gyakori használata agyrákot okoz. Élelmes kereskedők el is kezdtek árulni olyan mobil tokot, ami a készülék antennája mellett egy "elvileg" árnyékoló fület tartalmazott.

Tudomásom szerint a mai napig nem nyert bizonyítást, hogy a mobiltelefonnak lenne közvetlenül ilyen káros élettani hatása. Ugyanakkor elég idő eltelt ahhoz, hogy ha lenne ilyen hatása az célirányos kísérletek nélkül is kiderült volna már.
Igaz nem ugyanazon a frekvencián, de egy mobil több W teljesítménnyel sugároz használat közben, miközben a fejünkhöz szorítjuk. A wifi AP meg mW-okkal sugároz tőlünk távolabb. Igaz folyamatosan teszi, míg a mobil csak amíg használjuk.

Szerintem a kísérletező iskolások nem tudják, hogy az ágy mellett lévő bekapcsolt mobiltelefon nem sugároz (csak 10-20 percenként néhány másodpercig).
Persze ettől még aludhattak rosszul, de annak aligha ez volt az oka.

Ui.: A facebook, twitter és hasonló "közösségi" oldalak sokkal szignifikánsabban rohasztják az agyat és tiporják sárba az emberi értelmet (bár ez sokkal inkább pszichológiai és társadalmi hatás, mint élettani, de nem kevésbé szomorú)

Felhasználók, akik megköszönték:


Elérhető NovillTopic starter

 • villanyszerelõ mester
 • Régi motoros
 • *****
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 1.931
 • Hírnév erő: 24
 • Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.
  • Villanyszerelõ
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #3 Dátum: 2013. December 23., 13:48:14 pm »
A technika rohamosan fejlődik, ezért mindig vannak a legkülönbözőbb felvetések és feltételezések. Mindnyájan fel tudunk olyan eseteket sorolni amiről bizonyították, hogy káros az emberre. Majd jó néhány évtized elmúltával megcáfolják az egészet. Úgy gondolom soknak vélt tudás, még igazán gyerek cipőben jár még. Vagyis kevesebb tud az emberiség ahhoz képest,  ami még előtte van. A vezetékes UTP cat 6 -os megoldásokat részesítem én is előnyben, de a fejlődésnek nem lehet ellenállnunk a folyamatos fejlődés miatt. Emlékszem amikor a telefonnak az egyszerű 2 eres mgy vezetéket szereltük, jött a 3 eres, 4 eres, utp kábelek, ill, az optikai kábelek szerelése, vagy tv hez már nemcsak koaxot kell vinni hanem utp kábelt is. Én is sok mindenen meglepődöm kételkedem, de van amikor be kell látnom a tévedésemet. Ilyen eset sorozatok voltak radiesztéta és természet gyógyászokkal kapcsolatosan is.  Amikor felkerestek egy lakásnál egy föld potenciál miatt. Csodálkoztam, hogy állapíthat meg egy nem villamos szakember érintésvédelmi problémát. Az említett lakásban közel tíz éve orvostól orvosig mentek sikertelenül a gyötrő fejfájás miatt. Míg  egy természetgyógyász a randiesztétával megoldotta a problémát. Itt a lakásban lévő térerő csökkentéssel a pihenő helyek áthelyezésével oldották meg a problémát sikeresen. Villanyszerelői szemmel nézve nem volt megfelelően kialakítva az érintésvédelem, létesítettem földelést, szakszerű TN rendszert alakítottam ki EPH hálózattal együtt. E kapcsolat lévén több munkám is lett az ehhez hasonló esetekből és be kellett látnom, hogy ez mögött van lét jogosultsága a természetgyógyászatnak. Az is biztos, hogy ezek az egészségre káros hatások nem minden emberre hatnak egyformán valamilyen ok miatt.

Elérhető nyaki

 • Régi motoros
 • *****
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 1.468
 • Hírnév erő: 17
 • nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.
 • Nem: Férfi
 • Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!
  • Skype - elektrolicht
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #4 Dátum: 2013. December 23., 14:35:14 pm »
Na, én is írok egy hihetetlen, ám mégis megtörtént esetet:
A 90-es évek közepén világítástechnikai tervezéssel és kivitelezéssel foglalkoztam a Lite-Licht GMBH. nagykereskedőjeként. A sok féle lámpatest közül volt egy, ami 230V-os sínes kialakítású halogén rendszer volt, amire a 12V-os halogénes spotlámpákat lehetett helyezni, beépített elektronikus előtétekkel. Ennek a lámpának volt több fejformával kialakított változata. Az egyik természetgyógyásznak kiajánlottam egy pincében kialakított kezelőhelyiségbe ilyen lámpákat katalógus alapján. A természetgyógyász Reiki-mester egy hölgy volt, aki kiválasztott egy kör alakú fejjel szerelt egységet, színes Osram MR16-es halogén izzókkal, amihez valamiért nagyon ragaszkodott. Sajnos akkor éppen nem volt raktáron a típus, amiért nagyon elszomorodott és kénytelen-kelletlen megrendelte 6 szögletű fejekkel, ami egyáltalán nem tetszett neki, de sürgős volt a világítás kialakítása. Amint megjöttek Németországból a lámpák, annak rendje és módja szerint fel lettek szerelve és beüzemelve, aminek csodájára járt mindenki, mert tényleg szép, izléses és nagyon hangulatos lett. Már akkor jelezte nekem, hogy minden fasza, de neki nem igazán tetszenek ezek a fejformák és ha bármikor jön raktárra cseréljem le nekik. Ezt a gyártóval le is egyeztettem, de közöltem, hogy az sajnos nem most lesz, mert a gyártósoron nem az általa óhajtott típus van éppen. OK!
Eltelt 2 hét és hív, hogy nem megy pár darab lámpa a 18db-ból. Fogtam magam és az általa egyeztetett színekből, vittem ki hozzá izzókat, amik akkoron igen borsos áron voltak mérve, de ezt ugye garanciában cserélnem kellene. Betettem az új és méregdrága izzót, de semmi változás. Volt nálam egy tartalék lámpatest és azt beüzemelve, a régi izzó eredeti fényével világított. No, mondom, előtét hiba. A tönkrement 8db-ot magamhoz vettem és jeleztem a cégnek a cserét amire erősen bólogattak, de halkan megjegyezték, amit én is tanusíthatok, ebből még eddig egy sem ment tönkre az általam eladott több száz darabból. Ekkor ismételten felhívta a mester a figyelmemet, hogy ha lehetséges, akkor kérjem az általa óhajtott fejjel. 1 hét múlva megjöttek a lámpák a gyártás miatt a régi fejekkel, amiket újra felszereltem, de a mester erősen csóválta a fejét, de mivel már nagyon fényhiányban voltak elfogadta. Ezzel az ügyet lezártnak tekintettem néhány évre.
Erre mi történt megenn? hív 1 hét múlva, hogy a lámpákból talán ha 5 db működik. Kimegyek megint és lámpák elektronikája mindnek el van füstölve az izzók jók. Jelzés a cég felé, már nem bólogatnak erősen, de kicserélik és javasolták az épület villamos hálózatának a felülvizsgálatát. Amíg a lámpák úton voltak ezt elvégeztük, sőt a Titász is elvégezte a megfelelő méréseket és a telepített, műszeres 1 hetes bevizsgálást, aminek az lett a vége, hogy minden rendben van. Erre nyugalommal vártuk az áru megérkezését. Amint megjöttek a lámpatestek ismét felszerel, beüzemel, mindenki örül, bár megint megjegyzéseket tett a mester a formájára tekintettel, de mivel ez volt gyártásban, nincs mit tenni.
Na, szó-szó, ezt a cserét még 2x elvégeztem, amire a cég azt mondta, hogy nincs tovább garancia, mert ezt a németek nem szopják be. Mire minden vita lezajlott, addigra gyártásba került a mester által áhított forma és az utolsó garanciális szállítást már abból oldottuk meg a teljes lámpatest cserével.
És lássatok csodát, azóta egy sem ment tönkre. Ezt az esetet megosztottam mással is és megnyugtattak, hogy ez bizony a természetben fellelhető olyan energiáknak köszönhetjük, amelyeket mi átlagemberek nem ismerünk, de attól még bizony létezik és aki ezeknek az energiáknak tudója és használója, az bármire képes.
Azóta hiszek a "csodákban", pedig mai értelemmel nézve lehetetlen. :-\

Felhasználók, akik megköszönték:


Nem elérhető Szirty

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 632
 • Hírnév erő: 8
 • Szirty talán lesz valaki.Szirty talán lesz valaki.
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #5 Dátum: 2013. December 23., 14:44:14 pm »
Üdv Novill!

Mindnyájan fel tudunk olyan eseteket sorolni amiről bizonyították, hogy káros az emberre. Majd jó néhány évtized elmúltával megcáfolják az egészet.

Mire gondolsz?
Ha bizonyítottak valamit akkor az bizonyítva lett. Később is érvényes. Persze csak azonos körülmények között. De ha nem, akkor a "bizonyítás" hibás volt, ezért ilyenformán az már nem tekinthető bizonyításnak.


Üzenet összefûzve: 2013. December 23., 15:11:58 pm
Üdv!

Nagyon óvatosan kell bánni a hihetetlen, érthetetlen, megmagyarázhatatlan dolgokkal a mai világban. Főleg amikor valaki olyan elmélettel áll elő, amit a történések alapján alkot meg, mert az elméletét egyből bizonyítottnak mutatja a történések által. :-)
Az áltudósok, sarlatánok, varázslók soha nem látott teret kapnak ma. Egyrészt az internet által lehetővé tett szabad információ áramlásnak köszönhetően, másrészt a tudatlanság lassú, de megállíthatatlan terjedésének köszönhetően.

Aki nem tud az hisz. Sajnos a hit lehet ugyanolyan veszélyes, mint a tudás, de lehet ugyanolyan hasznos is (a történelem már régen bizonyította mind a kettőt!), mert erőt ad, célt állít fel!

A megfigyelés alapú következtetések tévútra vezetnek ha nem elég körültekintő az ember. A "ha ezt csináljuk, akkor az történik és ha megismételjük akkor ismét" még nem feltétlenül vezet helyes következtetésekhez.
Pl. ha egy élő légy fölött tapsolunk, elrepül. De ha kitépjük a szárnyát és tapsolunk, nem repül el. Ennek alapján az a következtetés hogy ha légynek kitépjük a szárnyát, akkor megsüketül, nem biztos hogy helyes.

Kérem, hogy mindenki értse jól, amit leírtam. Nem támadásnak szántam a fentebb olvasható hozzászólások szerzői felé. Nekem ez jutott eszembe a fentiek alapján.

Felhasználók, akik megköszönték:


Elérhető nyaki

 • Régi motoros
 • *****
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 1.468
 • Hírnév erő: 17
 • nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.
 • Nem: Férfi
 • Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!
  • Skype - elektrolicht
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #6 Dátum: 2013. December 23., 15:31:23 pm »
A holografikus univerzumról hallottatok már?
Na, ez is egy érdekes elmélet, amit a fizikusok eddig nem ismertek és "sarlatánságnak" tartottak, de mára már bizonyítani is tudják.
Vajh mi az, amit még nem tudnak bizonyítani, de attól még létezik?

Nem elérhető Gyurmaúr(fi-relé)

 • Régi motoros
 • *****
 • Hozzászólások: 1.315
 • Hírnév erő: 15
 • Gyurmaúr(fi-relé) hamarosan megbecsült személy lesz.Gyurmaúr(fi-relé) hamarosan megbecsült személy lesz.Gyurmaúr(fi-relé) hamarosan megbecsült személy lesz.Gyurmaúr(fi-relé) hamarosan megbecsült személy lesz.Gyurmaúr(fi-relé) hamarosan megbecsült személy lesz.
 • Nem: Férfi
  • Skype - gyurcman
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #7 Dátum: 2013. December 23., 17:40:18 pm »
Mai  -kissé túlelektronizált- életünk egyik tán nélkülözhetetlen eleme a wi-fi, hiszen a legtöbb otthonban, irodában már nagyrészt notebookot, tableteket használnak, melyek kompaktságuk okán nehezen egyeztethetőek össze a beléjük dugdosott kábeldzsungellel. Az is tény, hogy ezek a kényelmi berendezések mindegyike  bizonyos freki tartományban sugároz, mely sugárzások nyilván összeadódnak és nyilvánvalóan hatnak a testünk, szerveink működésére. Minél nagyobb teljesítményű az adott elektronikai, villamossági jószág, a sugárzás általában annál nagyobb, bár a frekvenciákban jelentős eltérések mutatkoznak. Pl. én régebben egy olyan 4 emeletes társasházban laktam, melynek legelső lépcsőházának földszintjén volt egy 20/0.4kV-os trafó. A trafó helyiség feltti lakásban lakott egy család 2 felnőttel,2 gyerekkel, az egyik gyerek -ma már felnőtt- velem nagyjából egyidős, a másik nálam pár évvel idősebb, tudtommal mind ketten egészségesek. A szülők viszont már vagy 15-18 éve meghaltak, pár év különbséggel. hogy ebben a korai halálozásban közrejátszott-e a trafó állomás keltette elektroszmog, ezt nem tudom, de az tény, hogy mindkét ember nagyon gyorsan ment el és mind 2 rákos volt. Persze érdekes következtetésekre jutnánk, ha megvizsgálnánk a XXII. kerület "hegyi" részei felett haladó 2 db távvezetéket, azaz hogy ezen távvezetékek -az egyik állítólag üzemen kívül van, a másik 220kV-os feszültségszinten nyomatja- léte megnövelte-e, s igen, mennyivel más, "távvezetéktelen" helyekhez képest egyes daganatos betegségek előfordulási arányait? Egyébként, az említett helyen sokkal hamarabb voltak meg a távvezetékek, mint a lakóházak, de ez már egy másik történet... 

Elérhető nyaki

 • Régi motoros
 • *****
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 1.468
 • Hírnév erő: 17
 • nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.nyaki hamarosan megbecsült személy lesz.
 • Nem: Férfi
 • Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!!!
  • Skype - elektrolicht
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #8 Dátum: 2013. December 23., 18:43:16 pm »
A WiFi-hez kapcsolódva.
Úgy 4 éve szereltem be egy WiFi-s routert a házunkba, a gyerekek örömére, azért csak az örömükre, mert én és a nejem nem használunk okosat, csak a régi hagyományos telót. Maga a készülék a hitvesi ágytól kb. 3m-re van telepítve.
Az utóbbi 2 évben mindketten nagyon keveset aludtunk és azt is forgolódva nyűgösen, ami másnapi teendőinkre rányomta a bélyegét, sőt folyamatosan mozgásszervi problémákkal ébredtünk. A gyerekek mit sem éreztek ebből, pedig a legkisebb kb. 1,5m-re feküdt a készüléktől, ezért ráfogtuk a "hajlott" korunkra, hogy ez már biz ezzel jár. Kb. fél évvel ezelőtt láttam egy videót az Enigmák című adásról, amiben a WiFi ártalmairól olvastam.
Nosza, ezután minden éjszakára kikapcsoltam a WiFi-t. Hogy most emiatt, vagy más miatt, de az bizonyos, hogy az eddig nyűgös éjszakáink megszűntek, frissebben és üdébben kelünk mindketten kb. 5 hónap óta, azaz kellett kb. 1 hónapnyi regenerálódás, miközben az életvitelünk semmiben nem változott.
Én hiszek ebben, már csak azért is, mert a hatalom és a pénztőke szempontjából nem hasznos az egészséges ember. :-\

Felhasználók, akik megköszönték:


Nem elérhető Szirty

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 632
 • Hírnév erő: 8
 • Szirty talán lesz valaki.Szirty talán lesz valaki.
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #9 Dátum: 2013. December 23., 19:32:50 pm »
Üdv nyaki!

Úgy 4 éve szereltem be egy WiFi-s routert a házunkba, a gyerekek örömére, azért csak az örömükre, mert én és a nejem nem használunk okosat, csak a régi hagyományos telót. Maga a készülék a hitvesi ágytól kb. 3m-re van telepítve.

Nálam is van Wifi AP ahol alszom. Nem írom hogy router, mert nem minden routeren van WiFi is. Kb 2 méterre van tőlem.
Általában kikapcsolom az elosztós hosszabbítót, amiről üzemel ha nincs szükség rá. Semmilyen különbséget nem érzek alvás/ébredés során attól függően hogy kikapcsoltam vagy nem.

Nem elérhető exchange

 • Rendszeres látogató
 • ***
 • Hozzászólások: 199
 • Hírnév erő: 3
 • exchange nincsen befolyása.
 • Nem: Férfi
  • Almasiweb
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #10 Dátum: 2013. December 23., 19:47:14 pm »
Érdekes téma, Bár meg kell mondani hogy ma már nincs olyan termék amiről nem állapították volna meg hogy rákkeltő, majd rá pár hétre mondták az ellenkezőjét, úgy hogy fogalmam sincs hogy kinek higgyek.
nekem. a Régi gépen tetején van, kb egy méternél is kisebb helyt van, de éjszakára kihúzom. Áthelyezem gondolkozok énis.
Vicces hogy épp akkor vettem meg a Routert mikor ez a dolgot leírták hogy veszélyes.

Nem elérhető Szirty

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 632
 • Hírnév erő: 8
 • Szirty talán lesz valaki.Szirty talán lesz valaki.
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #11 Dátum: 2013. December 23., 20:07:33 pm »
Helló exchange!

Vicces hogy épp akkor vettem meg a Routert mikor ez a dolgot leírták hogy veszélyes.

Vagy: Vicces, hogy épp akkor írták le, hogy veszélyes, amikor megvetted...
:-) (érezd a különbséget! A kiindulási feltételek azonosak)

Felhasználók, akik megköszönték:


Nem elérhető nova

 • Fórum rendezgetõ ***ADMIN***
 • Global Moderator
 • Megszállott
 • *
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 3.339
 • Hírnév erő: 37
 • nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!nova félelmetesen nagy hírnévvel rendelkezik!
 • Nem: Férfi
  • Villanyszerelõ magazin
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #12 Dátum: 2013. December 24., 12:45:29 pm »
Hogyan nézne ki a világ ha láthatóak lennének a WIFI jelek
Igaz a cikk angol nyelvű, de a képek így is szemléletesek lehetnek azoknak akik esetleg nem értik a cikkben szereplő szöveget.

Igaz nem közvetlenül a témához tartozik, de hasonló témája mint az elöbbi cikknek.
Hogyan nézne ki a világ ha láthatóvá válnának a mobil telefon jelek
Villanyszerelõ fórum szabályzat - Kezdő fórumozók figyelmébe! - Közlemények

Privát üzenet funkció nem szakmai kérdések megválaszolására van fenntartva!

Nem elérhető Villanyreszelő

 • Villanyász
 • ****
 • Hozzászólások: 457
 • Hírnév erő: 6
 • Villanyreszelő talán lesz valaki.Villanyreszelő talán lesz valaki.
 • Nem: Férfi
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #13 Dátum: 2013. December 24., 14:53:34 pm »
Üdv!

Nálunk 1 méterre van az ágytól a wifi,sőt az ágy mellett kisfeszültségű villamos vezeték is található csatornában,meg az egész házban pókháló szerűen,2 mikro,4 telefon üzemel,egy wifis egér,és egy klaviatúra,egy xbox játékvezérlő,és konzol is wifis,125 ezer volt robog el a tető felett,tudtom szerint nem vagyunk rákosak,és olyan jókat alszunk éjszaka,hogy ihaj :)

Elérhető NovillTopic starter

 • villanyszerelõ mester
 • Régi motoros
 • *****
 • Tudásbázis bõvítõje :)
 • Hozzászólások: 1.931
 • Hírnév erő: 24
 • Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.Novill egy erő amivel számolni kell.
  • Villanyszerelõ
Re:Wifi hálózat veszélyei
« Válasz #14 Dátum: 2013. December 24., 15:35:02 pm »
Örülünk neki, hogy egészséges vagy. A fiatalabb korosztály általában nem hisz ezekben. Ez nem baj. Mondani szokták minden a tudatban dől el. Én sem hittem ezekben, sőt kerestem mindig ezekre az ellentétes műszaki cáfolatokat. Racionalitás elméletén állva vizsgálódtam. Amihez úgy gondoltam, hogy némileg értek is az érintésvédelem.  Tudjuk, hogy a vezetékes érintésvédelem egyik lényeges része a TN rendszernél, de még a TT rendszernél a jó földelési ellenállás érték, a folytonos védővezető és EPH hálózat. Ha nekem jön egy randiesztéta és azt bizonyítja, hogy föld potenciál probléma van nem fogadom el amíg műszeresen is le ellenőrzöm. Amikor már legalább a huszadik alkalommal sem tudtam megcáfolni kezdtem bizonyos dolgokat elfogadni. Általában hurokellenállás méréseket végzünk, melyek mérési eredményeit össze hasonlítjuk a megengedett értékkel.  Vannak esetek amikor a rejtett nullázás esete áll fenn, vagyis nincs kiépítve védővezető, de a nulla sínt összekötik a PE sínnel. Mérünk ilyen esetben a dugaszoló aljzatnál a mért érték a megengedett érték alatt van.  Tehát jónak tekinthető elvileg. Viszont ha az elosztó táblánál elvégezzük a PE és N megbontását méréseket végezve, mégis azt kell kijelenteni hogy nem megfelelő.  Amit biztos tudunk, hogy mágneses tereknek egymásra van hatása, a feszültség alatti vezetők körül mágneses erőtér alakul ki, stb. Ezeket tudjuk a tanulmányainkból. Az alacsony és magas frekvenciás elektromágneses sugárzások is jelen vannak, ezek állítólag hatással vannak ránk. Villamos szakemberként javaslom a multiméteres műszerrel mért meg a test feszültségedet kísérletképpen a különböző helyeken.  A műszer egyik pontja ellenőrizhetően azonos föld potenciálon legyen minden mérés esetén.  Érdekes mérések lehetnek  :) ;).

Felhasználók, akik megköszönték:


 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
37 Válaszok
34505 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Március 14., 08:49:42 am
írta kgbxlc
0 Válaszok
2565 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Június 02., 19:15:30 pm
írta nova
9 Válaszok
1793 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2015. Április 01., 18:00:05 pm
írta K_Zoltan
3 Válaszok
1805 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2016. Április 29., 18:53:54 pm
írta Gyurmaúr(fi-relé)
2 Válaszok
125 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2017. November 19., 07:44:54 am
írta Zsolt718