• KNX rendszerrel kapcsolatos hírek, olvasnivalók 4 1
Jelenleg:  

Szerző Téma: KNX rendszerrel kapcsolatos hírek, olvasnivalók  (Megtekintve 16930 alkalommal)

Nem elérhető Schmidt András

 • Rendszeres látogató
 • ***
 • Hozzászólások: 104
 • Hírnév erő: 2
 • Schmidt András nincsen befolyása.
 • Nem: Férfi
  • Loxone Electronics
Re:KNX rendszerrel kapcsolatos hírek, olvasnivalók
« Válasz #15 Dátum: 2012. Május 16., 09:47:56 am »
Valóban voltak és vannak problémáink a telefonos bejelentkezéssel, de nem csak nálunk az üzletben hanem máshonnan is. A jelenség sztohasztikus.
A bejelentkezéssel iPad és iPhone esetén is vannak problémáink - amelyet már többször is jeleztem - és ezek a készülékek a helyi wifin keresztül kommunikálnak.

A mobil eszközöket az alábbiak szerint érdemes beállítani:

Itt a helyi IP alatt a helyi hálózaton belüli címet kell megadni, míg a távoli URL sorban azt a címet amelyen keresztül a Miniservert távolról érjük el. Azt a megoldást kell kerülni (és ez nem is annyira életszerû), hogy itt csak a távoli cím szerepel.
Szerencsére egyébként a címeket a legújabb szoftverben csak egyszer kell definiálni, amit aztán minden felcsatlakozott mobil eszköz azonnal átvesz.
Az új szoftverben egyébként kaputelefon integrálást, öntanuló szabályzást és továbbfejlesztett EIB/KNX kommunikációt is találtok. Errõl bõvebben a Loxone fórum oldalán olvashattok.

Nem elérhető Zoli

 • Aktív tag
 • **
 • Hozzászólások: 41
 • Hírnév erő: 1
 • Zoli nincsen befolyása.
 • Nem: Férfi
Re:KNX rendszerrel kapcsolatos hírek, olvasnivalók
« Válasz #16 Dátum: 2012. Május 18., 10:53:55 am »
Biztos érdekes lesz, ti esetleg mentek ki? Ha igen akkor én személy szerint szívesen elolvasnék egy élmény beszámolót a kiállításon látottakról. :)

Ha esetleg voltatok kint akkor érdekelne, hogy milyen élményekkel gazdagodtatok az intelligens épületek kialakításával kapcsolatban?

Nos, igen, ígértem egy összefoglalót, de "sajnos" nem volt még idõm, hogy összeszedjem a gondoltaimat... :) igazából most sincs... :) Mielõtt belekezdenék megemlítenék egy igen érdekes dolgot. Amikor az ember átlépi a német határt egy olyan dolgot tapasztal amit itthon nehéz elképzelni. Nem a jó minõségû autópályára gondolok :) hanem a mérhetetlen sok napelemre. Azon a vidéken már a búza helyett is villamos energiát termelnek. Minden faluban szinte minden ház tetején napelem van, sõt sok helyen még a pajta meg istálló tetejére is telepítettek. Na ilyen nálunk mikor lesz :(
Na mindegy! :)
A kiállítás óriási volt (már a területe). A parkolásra több parkolóház állt rendelkezésre, a parkolóházaktól buszokkal lehetett az egyes bejáratokhoz eljutni. A bejáratnál szokásos jegy vásárlás... :) A standok óriásiak voltak. Mire körbejártuk a "building" részt le akart szakadni a lábam... :) nagyon sokat mentünk :) Sok újdonság volt, igyekeztem mindent érdekeset lefényképezni... a képeket felraktam a KNX Userclub twitter oldalára: http://twitter.com/KNXuserclubHU. Ami ezen akiállításon nagyon hangsúlyozva volt az az intelligens épület. Szinte minden gyártónak volt egy kis KNX Member táblácskája, mindenhol osztogatták a KNX-es szatyrot, kitûzõt, stb...
A "light" részre már csak kevés idõ maradt. A fényforrás gyártók érdekesek voltak. Ott a nagy monumentális standok helyett inkább kis boxok voltak. A hangulat olyan volt mit a piacon... sok ember kevés hely... :) A lámpatest gyártók része már tágasabb volt. Itt csak a közvilágítási lámpatesteket néztük meg (idõ hiányában). Az innováció itt is látszik. Ez nem csak a LED-es lámpákban, hanem a napelemekben is megmutatkozik. Volt aki a lámpa tetejére tett egy napelem ernyõt, volt aki a lámpaoszlopba építette be... érdekes volt... :)
Sajnos a TOP EVENT-re már nem tudtunk elmenni, mert közbejött egy másik téma... Az eseményrõl képek vannak a KNX oldalán, a link kinn van twitteren.
Most így hirtelen ennyi jut eszembe... :)

 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
8 Válaszok
8596 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2013. Március 14., 20:24:54 pm
írta Berti03
1 Válaszok
2651 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Május 28., 16:05:08 pm
írta nova
6 Válaszok
5197 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2014. Május 31., 19:51:02 pm
írta Gyurmaúr(fi-relé)
9 Válaszok
3728 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2015. Január 27., 13:57:40 pm
írta exchange
0 Válaszok
929 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2015. Január 19., 14:11:38 pm
írta nova