Villanyszerelő Szakmai Fórum

Villanyszerelõ fórum => Villanyszerelõ fórum közlemények => A témát indította: nova - 2012. Január 15., 20:08:51 pm

Cím: Fórum szabályzat
Írta: nova - 2012. Január 15., 20:08:51 pm
Elfogadod, hogy a fórum használatán keresztül nem fogsz rágalmazó, pontatlan, sértõ, durva, utálatos, zaklató, obszcén, profán, szexuális beállítottságú, fenyegetõ, mások személyiségi jogait, vagy a magyar jogszabályokat sértõ üzeneteket küldeni. Elfogadod továbbá hogy nem teszel közzé szerzõi jogvédelem alatt álló anyagot, hacsak nem te készítetted vagy nem kaptál írásos beleegyezést a tulajdonostól. A spam, flood, reklámozás, körlevelek, piramissémák és kérelmek szintén tiltottak a fórumon.

Vedd figyelembe, hogy a fórum üzemeltetõi képtelenek megállapítani a hozzászólások hitelességét. Kérlek ne feledd, hogy nem ellenõrzünk minden elküldött üzenetet, és ezért nem is vagyunk felelõsek azok tartalmáért. Nem garantáljuk az itt megjelenõ információk hitelességét, teljességét, vagy hasznosságát. Az elküldött üzenetek a szerzõ nézeteit fejezik ki, és nem kifejezetten a fórum, annak üzemeltetõinek vagy tulajdonosának nézeteit. Bárki aki úgy érzi hogy egy üzenet kifogásalható, azonnal értesítheti a fórum egy adminisztrátorát vagy moderátorát. A fórum tulajdonosa fenntartja a jogot a kifogásolható tartalom eltávolítására mérsékelt idõn belül, ha úgy gondolják, hogy a törlés szükséges. Ez egy kézi beavatkozás, habár, kérjük légy tisztában azzal, hogy bizonyos üzeneteket nem tudunk azonnal törölni vagy szerkeszteni. Ez az eljárás ugyanúgy vonatkozik a felhasználói profilokra is.
A felhasználó a fórum használatával egy idõben minden jogot megad az üzemeltetõnek a tartalom szabad módosítására, szerkesztésére vagy végleges törlésére. A felhasználó a hozzászólás elküldésével lemond szerzõi jogáról, melyet követõen semmilyen anyagi, vagy más jellegû követeléssel nem élhet az írt vélemény tartalmát illetõen.
Amennyiben a felhasználó személyes adatokat közöl a fórumon, úgy ezekkel kapcsolatban minden felelõsség a felhasználót terheli.

Kizárólag te vagy a felelõs elküldött üzeneteid tartalmáért. Továbbá, elfogadod hogy biztosítod a fórum tulajdonosainak, bármilyen, a fórumhoz kapcsolódó weboldalnak ártatlanságát. A fórum tulajdonosai továbbá fenntartják a jogot azonosságod (vagy bármilyen, a szolgáltatáson keresztül begyûjtött információ) felfedésére panasztétel vagy jogi lépések esetén.

Regisztrációkor lehetõséged van felhasználóneved kiválasztására. Ezzel a felhasználói azonosítóval elfogadod, hogy soha nem adod ki jelszavad másoknak, az adminisztrátort kivéve a biztonságod érdekében. Elfogadod, hogy SOHA nem használod más személy azonosítóját, semmilyen okból kifolyólag. Javasoljuk továbbá, hogy egy bonyolult és egyedi jelszót használj azonosítódhoz, hogy elkerüld az azonosító ellopását.

Miután regisztráltál és bejelentkeztél a fórumra, lehetõséged nyílik egy részletes profil kitöltésére. A te felelõsséged hogy egyértelmû és pontos információkat adj meg. Bármilyen olyan információ, amit a fórum tulajdonosai pontatlannak vagy sértõnek találnak, figyelmeztetés nélkül törlésre kerülhet. Megfelelõ szankciók is alkalmazásra kerülhetnek. Amennyiben egy tag profilja kitiltásra, vagy törlésre kerül a korábbi hozzászólásairól a Villanyszerelõ Szakmai Fórum tulajdonosai döntenek.

Tilos a fórumon található bejegyzések engedély nélküli tárolása, utánközlése akár elektronikus, akár nyomtatott formában, bármilyen szöveges vagy képi információról legyen is szó.

Kérlek vedd figyelembe, hogy minden egyes hozzászólással az IP címed is mentésre kerül, abban az esetben ha a fórumról ki kell téged tiltani vagy ha az internetszolgáltatód keresett meg minket. Ez csak akkor történhet meg, ha megsérted a feltételeket.

Továbbá vedd figyelembe, hogy a szoftver egy sütit (cookie), információk bitjeit (mint például a felhasználóneved és jelszavad) tartalmazó szöveges fájlt helyez el a böngészõd gyorsítótárába. Ez CSAK arra használatos, hogy téged be-/kijelentkeztetve tartson. A szoftver nem gyûjt vagy küld semmilyen típusú információt a számítógépedre.

Üzenet összefûzve: 2012. Január 15., 20:14:50 pm
A fentiekben olvasható a regisztrációkor mindenki által elfogadott fórum szabályzat, ha esetleg valaki szeretné újra elolvasni akkor azt itt megteheti. Továbbá ebben a témában fogok újabb módosításokról beszámolni amit kérek minden kedves fórum tagunktól, hogy tartsa be.

Üzenet összefûzve: 2012. Január 15., 21:33:54 pm
A fórum tilos csupa nagybetûvel írni mondatokat, mert ez a kiabálásnak felel meg. Ami nem megengedett a fórumon.

Ha ki szeretnél emelni, valamilyen hozzászólás részt rendelkezésre állnak a fórumon formázó eszközök.

(http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/bbc/bold.gif) (http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/bbc/italicize.gif)(http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/bbc/underline.gif)

Továbbá megkérek mindenkit, hogy ügyeljen a helyesírásra erre már vannak nagyon jó segítõ eszközök. Errõl nyitottam is egy topikot.
Milyen böngészõt használjunk? - Villanyszerelõ Szakmai Fórum (http://villanyszerelo.forum.hu/index.php?topic=431.0)

A fórumon ha valamelyik hozzászólással problémátok van amely szerintetek sérti a szabályzatot, akkor az adott hozzászólásnál a jobb alsó sarok körül található a Jelentés egy moderátornak gomb amire kattintva hozzá lehet fûzni, hogy mi a probléma az adott hozzászólással. Természetesen ide nem olyat várunk, hogy szakmailag nem jó a válasz. Ezután mi eldöntjük, hogy mi legyen és a színfalak mögött elintézzük a dolgot. Hiszen a szakmai fejlõdést a személyes viták nem viszik elõre.

Végül a fórumot érintõ vitás esetben csak a fórum adminisztrátorai és moderátorai dönthetnek, tehát õket kell megkeresni ha problémátok akad.

Fórum Adminisztrátorok és moderátoroknál a következõ színjelöles látható:
(http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/staradmin.gif) (http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/stargmod.gif) (http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/starmod.gif)
(http://villanyszerelo.forum.hu/Themes/default/images/admin.png)

A szabályok nem ismerése senkit nem mentesít azok alól.


A fórumon igyekszünk fenntartani a jó hangulatot ami mindannyiunk érdeke úgy gondolom. Ehhez persze a ti segítségetek is szükséges. Nem kívánunk egyenlõre olyan eszközöket igénybe venni mint a fórumhoz való hozzáférés korlátozása.

Köszönöm, hogy elolvastátok és betartjátok a szabályzatot. További jó fórumozást kívánok és hasznos szakmai beszélgetéseket.
Cím: Re:Fórum szabályzat
Írta: nova - 2012. Január 18., 21:43:58 pm
A fórum és témái mindenki elõtt nyitottak, nem feltétlenül kell tapasztalt felhasználónak (szakembernek) lenni, hiszen mindenki elkezdte valahol.
Arra érdemes figyelni, hogy a témaindító beszélgetésnél érdemes maradni a beszélgetések folyamán. Mivel ez egy szakmai fórum, így sokszor az egyes témák külön külön szakmai részeket dolgoznak fel. Ha valamely beszélgetési téma nagyon nem illeszkedik az adott fórum témához nyugodtan lehet indítani új témát a fórum megfelelõ részében. Így megõrizve a fórum szakmai beszélgetéseinek színvonalát. (Nem nagyon térnek el a téma beszélgetései az eredeti témától.)

Nem kell minden egyes fórum témához hozzászólni csak azért, hogy növeljük a hozzászólás számunkat. (Ezáltal elárasztva magunkkal és hozzászólásainkkal a fórumot.)

A témák és a hozzászólások szaporodásával egyre több beszélgetés található meg a fórumon, hogy ne szerepeljen sokszor ugyanaz az információ, ezért érdemes a fórum beépített keresõ (http://villanyszerelo.forum.hu/index.php?action=search) funkcióját használni.


Üzenet összefûzve: 2012. Január 18., 22:14:53 pm
Egy ajánlott olvasmány, azoknak akik nem túl járatosak a fórumozásban.

Fórum etikett (http://www.tutorial.hu/forum-etikett/)
Cím: Re:Fórum szabályzat
Írta: nova - 2012. Május 03., 11:49:08 am
A fórumon történõ regisztrálásnál felhasználó név választásánál nem internetes címet és honlap elérést kell megadni. A fórumon emberek beszélgetnek nem pedig internetes oldalak ezért érdemes a felhasználónév választásnál ezt figyelembe venni.
Cím: Re:Fórum szabályzat
Írta: nova - 2012. December 04., 13:38:32 pm
Privát üzenet funkció nem szakmai kérdések (villanyszerelés és kapcsolódó témák) kérdezésére és megválaszolására van a villanyszerelő szakmai fórumon. Erre a fórum hasábjait kérjük igénybe venni, hiszen mások is így tudnak tájékozódni később és több választ is így kaphatunk kérdésünkre. Ha valaki nem akar írni a nyilvános fórum felületén választ ne küldözgessünk neki privát üzenetet.

Privát üzenet küldése funkció mostantól tiltva van a kezdő tagoknak (nulla darab hozzászólással rendelkező tagok).


Mindenki a fórum felületét vegye igénybe szakmai beszélgetésekhez, megértésetek köszönöm.
Cím: Re:Fórum szabályzat
Írta: nova - 2013. Január 06., 10:33:24 am
A privát üzenet küldésének szintje meg lett emelve 15 hozzászólásra a mai nappal.