Szerző Téma: Reklám a fórumon  (Megtekintve 3240 alkalommal)

Nem elérhető novaTopic starter

  • Fórum rendezgetõ ***ADMIN***
  • Global Moderator
  • Megszállott
  • *
  • Hozzászólások: 3.437
  • Nem: Férfi
    • Villanyszerelõ magazin
Reklám a fórumon
« Dátum: 2012. Január 31., 02:03:45 am »
A reklámokkal kapcsolatban írnék le néhány gondolatot.

Az eddigiek során sem zárkózót el a fórum az elõl, hogy reklámok jelenjenek meg a fórumon. Mivel ez egy szakmai fórum így természetesen elsõsorban a szakmai beszélgetéseké a fõszerep a fórumon, a célja is ez a fórumnak. Nem szeretnénk azt, hogy egyfajta hirdetõ eszközzé váljon ahol mindenki csak magát hirdeti és nem tesz semmit sem hozzá a fórum szakmai jellegéhez. A közös tudás fejlesztéshez, ami úgy gondolom egy nagyon fontos szellemisége kell, hogy legyen a fórumnak. Viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy a reklám a figyelemfelhívás egyik eszköze. A villamos szakma sem mentesülhet tõle, hiszen rengeteg újdonság jelenik meg, melyekrõl a reklámokon keresztül értesül a legtöbbünk. Az már más kérdés, hogy kinek mennyire talál célba, mennyire tartozik az érdeklõdési körébe. Sok szakmai rendezvénynél is jelentõs része sokszor bizonyos termékek ismertetése. Úgy gondolom, hogy aki megfelelõen áll hozzá a fórumhoz és annak szellemiségéhez, annak igazán meg engedhetõ egy kis plusz promóció ha igényt tart rá, hiszen mindannyian munkából élünk meg. Melyet szolgáltatás révén érvényestünk. A baj ezzel a témával, hogy nagyon nehéz meghúzni azt a határvonalat, hogy mi számít már sok reklámnak és mi nem. Hiszen a rengeteg márkanév és eszközök és szerszámok használatának és esetleges említése is egyfajta reklám.

Nézzünk melyek azok a helyek ahol szerintem gond nélkül lehet önmagunkat promotálni.


Kapacitás felajánlás - Villanyszerelõ Szakmai Fórum

Akinek megvan a kellõ hozzászólás száma annak nyitott a lehetõség, ha igény van rá és ráérek még segítek is jól megírni. :) Ki tudja lehet, hogy pont a fórumnak köszönhetõen talál valaki komolyabb vagy akár kisebb munkát. Éljetek a lehetõséggel.

Vannak olyan részek a fórumon, amelyeknél például gyártói képviselet is jelen van a fórum tagjai között. Ez kifejezetten  igaz az épületfelügyeleti részre hiszen itt egyfajta termék ismertetés és ezáltal valahol reklám is folyik. A villamos szakembereknek is fejlõdni kell haladni a korral, mely akár ez az irány is lehet. Sokféle gyártó megismerésére ez is jó lehetõség. A felülvizsgálók klubjában a mûszereknél is van ilyen. Úgy gondolom nem baj az ha mind a két oldal jelen van, hiszen így alakulhatnak ki érdekes és hasznos párbeszédek. 

A szakmai továbbképzések továbbképzések is az a rész, ahol rengeteg olyan típusú hozzászólás születik, amely akár az oktatást tartó részére üzleti potenciállal bír. Tudjuk az oktatás is egy jó üzlet. Viszont ez is az a terület mely kiemelten fontos a villamos iparban dolgozóknak. Valakinek szimplán a szakmai továbbképzés miatt, valakinek a kredit pontok miatt. Sõt kezdõ szakembereknek is hasznos információt rejthetnek.

Így kérnék mindenkit, ha ilyen oktatást szervez és azt szeretné a fórumon  reklámozni akkor a megfelelõ részbe nyisson neki topikot, ahol részletes tájékoztatást ír akár az árról is, hiszen ez is hozzátartozik a korrekt tájékoztatáshoz.


Akik gyártói képviseletben vannak a fórumon, azoknak is érdemes a szakmai szempontok szerint megközelíteni a dolgot, mely hosszabb távon úgy gondolom kifizetõdõbb mindenkinek. Hiszen senki nem szereti a tv shopot sem nézni ahol egyfolytában sulykoljak a terméket és, hogy az mennyire megéri. A szakmai beszélgetések során úgyis kiderül, hogy ki mennyire ért az  adott területhez és termékhez és ez sokkal jobb reklám mint az agresszív direkt reklám.

A fórumon lehetõség van privát üzenetek váltására. Így akár közvetlenül is felvehetitek egymással a kapcsolatot, ha erre igény van vagy olyan kérdésetek van a másik felé mely nem biztos, hogy a fórumon kell megvitatni. Ezen rendszert viszont kifejezetten tilos reklámra használni kéretlenül. Tehát ha valaki kéretlen ajánlatok küldésére használja a rendszert annak a fórumból történõ végleges kitiltás is lehet a következménye.

A végén még egy dolgot szeretnék hozzáfûzni. Mindenkinek lehetõsége van a fórum profiljában beállítani a weboldalának a címét is. Mely azért lehet nagyon hasznos reklám szempontjából is, mert minden egyes hozzászólásnál ott lesz. Ha valakit esetleg érdekel, hogy ki is ilyen nagy szakértõje mondjuk az adott témának könnyen rátalálhat. Mindannyiunk szakmája úgy gondolom az a terület ahol a szakmai hozzáértés az egyik legjobb önreklám.


Úgy gondolom ez eléggé sok lehetõséget kínál mindenki számára, tehát kérek mindenkit, hogy ne éljünk vissza vele.
Villanyszerelõ fórum szabályzat - Kezdő fórumozók figyelmébe! - Közlemények

Privát üzenet funkció nem szakmai kérdések megválaszolására van fenntartva!

Felhasználók, akik megköszönték:


 

Hasonló Témák

  Téma / Indította Válaszok Utolsó üzenet:
0 Válaszok
1925 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Január 15., 09:19:50 am
írta nova
0 Válaszok
1255 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Április 15., 21:21:55 pm
írta nova
8 Válaszok
2530 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. November 18., 17:44:30 pm
írta nova
7 Válaszok
3319 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2013. Március 24., 10:46:13 am
írta Novill
0 Válaszok
700 Megtekintések
Utolsó üzenet: 2012. Szeptember 20., 20:28:18 pm
írta nova